Plnené závitky zo sviečkovice

  autor   2145x

Suroviny:

1 sviečkovica
500 g čerstvej údenej klobásy
trochu smotany
1 strúčik cesnaku
1 lyžica múky
1 lyžica masti
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na hrubšie rezne, dobre naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý rezeň položíme kúsok klobásy, zvinieme a zviažme. Do nádoby dáme masť a v nej závitky opečieme, podlejeme vodou a dusíme. Do masti vložíme 1 strúčik cesnaku. Udusené mäso vyberieme, masť zlejeme a pridáme múku, smotanu a vodu. Chvíľu povaríme a do tejto chutnej omáčky vložíme znova mäso. Podávame s opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus