Plnený baraní žalúdok

  autor   2582x

Suroviny:

Baraní žalúdok
srdce
pečeň
pľúca
500 ml mlieka
loj z obličiek
cibuľa
opražná ovsená múka
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Baraní žalúdok, srdce, pečeň a pľúca dôkladne vyčistíme a aspoň na 12 hodín namočíme do studenej vody, ktorú často vymieňame. Žalúdok obrátime vnútrom von a odložíme. Ostatné vnútornosti dáme do mlieka rozriedeného studenou vodou, uvedieme do varu a varíme asi 2 hodiny. Potom ich vyberieme, odstránime chrupky a pažrák, pečeň pomelieme, pľúca a srdce nasekáme. Všetko dáme do hlbokej misy, pridáme loj z obličiek, opražnú ovsenú múku a nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dobre premiešame. Zmes trocha navlhčíme vývarom, v ktorom sa varili vnútornosti a naplníme ňou žalúdok, ktorý zošijeme tak, aby v ňom zostalo voľné miesto, pretož ovsená múka varom zväčší svoj objem. Naplnený žalúdok vložíme do hrnca s vodou a varíme asi 3 hodiny. Keď počas varenia veľmi "narastie" prepichneme ho vidličkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus