Plnený bravčový bôčik s medovou kôrkou

  autor   2467x

Suroviny:

1500 g bravčového bôčika
100 g miešaného mletého mäsa
100 g hovädzej pečene
1 vajce
250 ml bieleho vína
2 lyžice kečupu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
pár kvapiek korenistej omáčky
4 lyžice medu
2 namočené žmle
2 lyžice múky
tuk na pečenie
1 čajová lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
1 lyžica majoránu
mleté čierne korenie
soľ
niť na zošitie.

Postup:

Mleté mäso a mletú pečeň dáme do misy. Pridáme dobre vytlačené žmle, nadrobno nakrájanú cibuľu, vajce, múku, nastrúhanú citrónovú kôru a cesnak rozotretý so soľou. Dôkladne premiešame, ochutíme majoránom, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Bravčový bôčik umyjeme pod tečúcou vodou, osušíme, narežme doň vrecko, osolíme a okoreníme ho mletým čiernym korením. Plnkou naplníme vrecko a zašijeme. Tuk rozpálime v pekáči a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Potom ho dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 75 minút. Počas pečenia často podlievame bielym vínom. Med rozmiešame s kečupom, mletou červenou paprikou a korenistou omáčkou a touto zmesou potrieme mäso asi 10 minút pred dopečením. Upečené mäso nakrájame na plátky a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus