Plnený bravčový bôčik

  autor   4809x

Suroviny:

400 g bravčového bôčika
30 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ. Plnka: 2 žmle
1 vajce
100 ml mlieka
nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
muškátový kvet
mleté čierne korenie.

Postup:

Plnka: Žemle nakrájame, navlhčíme mliekom a vytlačíme. Pridáme vajce, nastrúhaný muškátový kvet, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie a soľ. Všetko dobre premiešame. Bravčový bôčik umyjeme, osušíme a cez stred prerežme, aby vzniklo vrecko, ktoré naplníme pripravenou plnkou. Zašijeme hrubou niťou (alebo upevníme ihlicami) tak, aby plnka počas pečenia nevytiekla. Mäso potom osolíme, okoreníme, podlejeme horúcou vodou a vo vyhriatej rúre upečieme domäkka. Keď je mäso upečené, zahustíme múkou. Podávame s hranolkami a so zaváraným ovocným kompótom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus