Plnený husací krk

  autor   2357x

Suroviny:

1 väčšia husacia pečeň
koža z celého husacieho krku
1 vajce
1 lyžica vína typu sherry
husacia masť na pečenie
strúhanka podľa potreby
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Z husacieho krku odrežme hlavu a kožu opatrne stiahneme tak, aby sme ju nepoškodili. Na užšom konci ju zošijeme silnou niťou, cez širší koniec naplníme plnkou a tiež zošijeme. Plnku si pripravíme z pomletej husacej pečene, ktorú osolíme a okoreníme, pridáme vajce, víno a podľa potreby strúhanku. Naplnenú kožu opečieme z obidvoch strán na husacej masti a vychladnutú nakrájame na tenké rezy. Podávame ako chutné predjedlo.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus