Plnený kaleráb

  autor   4292x

Suroviny:

200 g teľacieho mäsa
100 g mletého údeného mäsa
150 ml smotany
hríby
12 kusov kalerábov
ryža
cibuľa
múka
zelená petržlenová vňať.

Postup:

Pekné mladé, nie príliš veľké kaleráby očistíme a umyjeme. Z 9 kalerábov odkrojíme vrch aj s mladými lístkami a vydlabeme z nich vnútro. Ostatné kaleráby a vydlabané vnútro nakrájame nadrobno a dusíme so zelenou petržlenovou vňaťou aj s drobnými lístkami kalerábu. Osobitne udusíme do polomäkka ryžu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a hríby (nemusia byť), mleté teľacie a údené mäso a 1 lyžicu smotany. Premiešame a naplníme kaleráby, prikryjeme ich odrezanými vÅ•škami a vo veľkej panvici v horúcej masti, dusíme spolu s nakrájaným kalerábom. Občas pridáme trochu vody. Keď sú kaleráby mäkké, vyberieme ich do hlbšej misy a do nasekaného kalerábu vmiešame smotanu s trochou múky. Dobre povaríme a vylejeme na plnené kaleráby.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus