Plnený karfiol

  autor   2634x

Suroviny:

1 veľký karfiol
100 g šunky
100 g údeného syra
50 g sterilizovaného hrášku
2 vajcia
kečup
2 cibule
2 lyžice masti
1 lyžica nadrobno nasekaného kôpru alebo pažítky
nastrúhaný muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Očistený karfiol dáme do osolenej vriacej vody. Paríme 5 minút, vyberieme, necháme odkvapkať a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Časť karfiolu vydlabeme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme v rozpálenej masti, pridáme vydlabaný a nasekaný karfiol, nakrájanú šunku a hrášok. Opražíme a dáme nabok. Primiešame vajcia, korenie, nastrúhaný syr a kôpor (pažítku). Plnkou naplníme karfiol, pokvapkáme ho kečupom a vo vyhriatej rúre upečieme dozlata. Podávame s varenými alebo opekanými zemiakmi a čalamádou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus