Plnený pór

  autor   3188x

Suroviny:

2 póry
50 g domácej klobásovej zmesi
1 žĺtok
1 čajová lyžička masla
3 lyžice smotany
3 lyžice bieleho vína
1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pór očistíme, umyjeme a odstránime hrubé zelené časti. Nakrájame na kúsky asi 10 cm dlhé. Kúsky póru pozdĺžne do polovice narežme. Trochu dužiny vyberieme a najemno nasekáme. Nasekaný pór zmiešame s klobásovou zmesou, žĺtkom, smotanou a petržlenovou vňaťou. Ochutíme soľou a čiernym korením. Masou naplníme pór, používame pritom striekacie vrecúško alebo lyžičku. Naplnené kúsky póru vložíme do nádoby vytretej maslom. Zalejeme bielym vínom, prikryjeme a dusíme 3 minúty pri výkone 600 W. Prikryté necháme stáť ešte asi 5 minút.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus