Plnený teľací rezeň v cestíčku

  autor   2440x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
2 vajcia
100 ml mlieka
4 lyžice sterilizovaného hrášku
1 lyžica nadrobno nasekaného hrášku
60 až 70 g hladkej múky
tuk na vyprážanie
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na 4 rezne a naklepeme. Do každého rezňa urobíme otvor, ktorý naplníme sterilizovaným hráškom a petržlenovou vňaťou. Otvor spojíme tak, ž ho sklepeme tĺčikom na mäso, osolíme, okoreníme a obalíme cestíčkom, ktoré sme pripravili z vajec, mlieka a múky. Vypražíme v rozpálenom tuku z oboch strán dočervena. Podávame so zemiakovou kašou, posypanou petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus