Plov s vajciami a slaninou

  autor   2622x

Suroviny:

1 vajce
200 g hotovej ryžovej kaše
40 g neprerastenej baranej (alebo bravčovej slaniny)
30 g cibule
korenie
zelená vňať.

Postup:

Surovú neprerastenú baraniu alebo bravčovú slaninu nakrájame na podlhovasté tenké hranolky (dlhé 25 až 30 mm a hrubé 5 mm) a na panvici opečieme. Pridáme nakrájanú cibuľu a miešame, kým nezmäkne. K mäkkej cibuli so slaninou pridáme natvrdo uvarené vajce nakrájané na tenké plátky, premiešame a zmiešame so soľou a mletým čiernym korením. Pred podávaním uložíme na tanier alebo na misu ryžovú kašu poliatu bravčovou masťou alebo baraním lojom. V strede kaše urobíme jamku, ktorú naplníme zmesou vajca s cibuľou a opečenou slaninou. Jedlo posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou alebo kôprom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus