Pochúťka z bravčového stehna

  autor   6850x

Suroviny:

700 g bravčového stehna
80 g slaniny
50 ml bieleho vína
125 ml kyslej smotany
1 a pol mrkvy
pol zeleru
1 lyžica francúzskej horčice
50 g cibule
15 g múky
vývar
5 zrniek čierneho korenia
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Bravčové stehno vcelku naklepeme, prešpikujeme slaninou a mrkvou, posolíme a okoreníme. Na panvici vyškvaríme z mäsa odkrojený tuk a zvyšky slaniny, pridáme nakrájaný zeler, mrkvu a cibuľu a všetko opražíme. Potom pridáme odrezky z mäsa, celé čierne korenie a francúzsku horčicu. Zalejeme vývarom, pridáme mäso, prikryjeme a v rúre chvíľu dusíme. Mäso obrátime a upečieme. Mäkké mäso vložíme do inej panvice a necháme na teplom mieste. Šťavu zalejeme bielym vínom, zahustíme kyslou smotanou a múkou, necháme povrieť, potom precedíme na mäso, ktoré ešte 2 minúty varíme v omáčke. Mäso nakrájame, trocha polejeme šťavou. Zvyšok šťavy podávame v omáčniku. Podávame s knedľou, haluškami alebo makarónmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus