Pochúťkové rezne

  autor   4533x

Suroviny:

750 až 1000 g bravčovej krkovičky (alebo karé)
2 vajcia
2 lyžice majonézy
kúsok masla
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica horčice
3 lyžice oleja
1 čajová lyžička worchestrovej omáčky
1 čajová lyžička vegety
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na rezne. Jemne naklepeme. Trochu osolíme, okoreníme, natrieme roztlačeným cesnakom a naukladáme zatiaľ na tanier. V mise zo žĺtka, oleja, horčice, maizeny a ostatných prísad vymiešame marinádu, do ktorej namočíme rezne. Zakryjeme a dáme na chladné miesto aspoň na 12 hodín. Rezne potom poukladáme do pekáča, ktorý sme natreli olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Keď začnú rezne chytať zlatistú kôrku, opatrne ich nadvihneme, aby sa nepripálili. Podlievame po troške horúcou vodou. Keď je mäso mäkké, šťavu dochutíme ešte kúskom masla. Podávame s ryžou alebo zemiakmi so zeleninou podľa sezóny.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus