Podhorský guláš

  autor   2614x

Suroviny:

500 g mäsa
100 g údenej slaniny
200 g paradajok
5 zeleninových paprík
300 g cibule
mletá sladká červená paprika
soľ.

Postup:

Pripravujeme ho z hovädzieho, bravčového alebo baranieho mäsa. Môžme doňho pridať aj trochu pečene alebo srdca. Na rozpálenej slanine opečieme nakrájané mäso, pridáme toľko cibule, koľko je mäsa. V lete môžme pridať i zeleninu nakrájanú nadrobno, zeleninovú papriku a paradajky. Ak je zeleniny veľa, guláš nepoprášime múkou - šťava sa zahustí práve väčším množstvom zeleniny. Koreníme mletou sladkou červenou paprikou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus