Pokrm starej mamy

  autor   3951x

Suroviny:

500 g údeného kurčaťa
250 g údeného bravčového stehna
400 g pohánky
60 g sušených húb
150 g mangoldu
200 ml kyslej smotany
100 ml výpeku
2 zemiaky
2 zelené papriky
2 paradajky
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Úené bravčové stehno a údené kurča uvaríme, precedíme, vykostíme a nakrájame na menšie kusy. Nakrájané mäso dáme do hrnca s vodou a privedieme do varu. Keď je mäso napoly mäkké, pridáme nakrájané zemiaky, nastrúhaný mangold, nasekanú cibuľu a paradajky. Sušené huby namočíme do vody, precedíme a vložíme k mäsu. Ochutíme nasekaným cesnakom, mletou červenou paprikou, soľou a mletým čiernym korením. Medzitým zelené papriky opečieme, olúpeme, rozpolíme a zbavíme semien. Mäso i zeleninu tesne pred dovarením preložíme do hlinenej nádoby a polejeme šťavou z výpeku. Navrch uložíme opečené rozpolené papriky a zalejeme kyslou smotanou. Nádobu prikryjeme pergamenovým papierom a previažme hrubou niťou. V predhriatej rúre pečieme 20 minút pri teplote 180 oC. Podávame teplé.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus