Poliaky

  autor   2310x

Postup:

Poliaky Menšie množstvo poliakov zhotovíme veľmi jednoducho. Obyčajný safalátkový prát, ktorý necháme trochu tuhší, ochutíme rascou a napĺňame do guľatých hovädzích čriev s priemerom 4 až 5 cm a viažme do safalátky po 100 až 120 g (surové). Úime ako safalátky. Ak chceme poliaky vyrobiť vo väčšom množstve, pridáme k hovädziemu mäsu i chudé bravčové mäso, pri miešaní nedávame veľa vody, ale viac omastíme mastným bravčovým mäsom. Prát nemiešame príliš jemný a ochutíme cesnakom, rascou a mletým čiernym korením.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus