Polievka s mäsovými knedličkami

  autor   3238x

Suroviny:

Polievka s mäsovými knedličkami 1500 ml mäsového vývaru (instant)
1 pór. Knedličky: 250 g mletého mäsa (bravčové
hovädzie)
1 vajce
1 polovica rožka z predchádzajúceho dňa
1 malá cibuľa
1 viazanička zelenej petržlenovej vňate
muškátový oriešok
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäsový vývar pripravíme podľa návodu. Pečivo nakrájame nadrobno, zalejeme vodou a po chvíli vyžmýkame. Cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Z pečiva, mletého mäsa, vajca, cibule a nakrájanej petržlenovej vňate vypracujeme cesto. Ochutíme soľou, korením a trochou orieška. Z mäsového cesta sformujeme 16 malých guliek, ktoré vyvárame vo vriacej a osolenej vode 8 až 10 minút. Pór očistíme, nakrájame na kolieska a varíme asi 3 minúty v mäsovom vývare. Potom pridáme mäsové knedličky a posypeme petržlenovou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus