Polievka s pečeňovými knedličkami

  autor   2759x

Suroviny:

150 g hovädzej pečene
1 vajce
1 čajová lyžička masla
2 lyžice mlieka
1 malá cibuľa
1 lyžica čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
1000 ml mäsového vývaru
40 g bieleho chleba
trochu strúhanky na obalenie
pol čajovej lyžičky sušeného majoránu
1 lyžica nakrájanej pažítky
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Hovädziu pečeň v mixéri rozmixujeme a pretrieme cez jemné sitko. Chlieb polámeme na kúsky a namočíme do mlieka. Vytlačíme a tiež rozmixujeme. Cibuľu olúpeme, najemno nasekáme a spolu s petržlenovou vňaťou a maslom vložíme do misky. Dusíme 1 minútu pri výkone 600 W. Preddusenú zmes necháme vychladnúť. Zmiešame s vajcom, pečeňou a chlebom. Podľa potreby môžme pridať trochu strúhanky. Masa má byť dobre tvarovateľná. Ochutíme soľou, čiernym korením a majoránom. Vo veľkej nádobe za 6 minút pri výkone 600 W ohrejeme prikrytý mäsový vývar. Z pečeňovej masy dvoma čajovými lyžičkami vypichujeme knedličky. Knedličky vložíme do vývaru a varíme 5 minút pri výkone 600 W. Vývar nalejeme do tanierov (alebo polievkových misiek) a vložíme doň knedličky. Podávame posypané pažítkou. Tip: Pri tvarovaní knedličiek lyžičku namáčame do horúcej vody.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus