Polievka z červenej repy

  autor   2691x

Suroviny:

150 g červenej repy
200 g hovädzieho mäsa
120 g kyslej kapusty
100 g údenej klobásy
50 g mrkvy
30 g petržlenu
200 ml kyslej lahôdkovej smotany
1 cibuľa
1 bobkový list
celé čierne korenie
soľ.

Postup:

Do studenej osolenej vody dáme variť hovädzie mäso vcelku. Pridáme bobkový list a korenie. Varíme asi 30 minút. Červenú repu (cviklu) olúpeme a nakrájame na malé kocky. Kyslú kapustu nakrájame, mrkvu, petržlen a cibuľu očistíme. Po pol hodine všetko pridáme do polievky. Mäkké mäso vyberieme, nakrájame a vložíme naspäť do polievky. Zjemníme smotanou. Podávame s čiernym chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus