Polievka z diviny s hubami

  autor   2931x

Suroviny:

250 g mäsa z diviny (jeleň
srna
daniel)
150 g čerstvých húb
100 g koreňovej zeleniny
100 g zemiakov
40 g údeného syra
40 g masti
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1500 ml vody
2 zrnká nového korenia
3 zrnká čierneho korenia
soľ.

Postup:

Mäso vložíme do studenej vody, osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, očistenú cibuľu a cesnak. Uvaríme domäkka. Zemiaky a koreňovú zeleninu očistíme, umyjeme, nakrájame na malé kúsky a pridáme do polievky. Očistené huby nakrájame na tenké plátky, opražíme na masti, dáme do polievky a všetko spolu dovaríme. Do uvarenej polievky zamiešame nastrúhaný údený syr, prípadne nastrúhanú polovicu krajca čierneho chleba.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus