Polievka z hovädzích vnútorností

  autor   2193x

Suroviny:

100g sleziny
100 g srdca
50 g pečene
20 g masti
1 cibuľa
100 g koreňovej zeleniny
2 kelové listy
1 pór
5 g sušených húb
1200 ml vývaru z kostí
ďumbier
muškátový oriešok
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, kelové listy, pór a huby. Všetko spolu opražíme, zalejeme vývarom z kostí a krátko povaríme. Pridáme nakrájanú slezinu, srdce, pečeň, osolíme a okoreníme mletým korením, ďumbierom, muškátovým orieškom a uvaríme domäkka. Hotovú polievku ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus