Polievka z kačky

  autor   3910x

Suroviny:

Polievka z kačky 100 g kačacieho mäsa nakrájaného na kúsky
1 lyžica suchého sherry (môžme vynechať)
100 g zimného melóna nakrájaného na tenké plátky
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru
mrkva
2 jarné cibuľky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu zmiešaného s 1 lyžicou vývaru
1 lyžica oleja
1500 ml kuracieho vývaru
trochu Glutasolu (môžme vynechať)
mleté čierne korenie.

Postup:

Cibuľu ošúpeme a opražíme na oleji 1 minútu. Pridáme ďumbier, mrkvu a mäso z kačky. Za stáleho miešania opražíme ďalšiu minútu. Pridáme melón a pražíme 1 až 2 minúty. Potom prilejeme vývar a pridáme ostatné suroviny. Varíme na miernom plameni asi 3 minúty až kým nie je polievka číra. Podávame ihneď. Tip: Podávať môžme s uvarenými rezancami.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus