Polievka z mladých kalerábov

  autor   2169x

Suroviny:

4 až 6 mladých kalerábov
40 g tuku
40 g hladkej múky
40 g ryž
1200 ml hydinového vývaru
zelená petržlenová vňať (kôpor)
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mladé kaleráby umyjeme, očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Opražíme na horúcom tuku, poprášime múkou a zalejeme trochou hydinového vývaru. Premiešame, dolejeme zvyšný vývar, osolíme, okoreníme, pridáme ryžu a uvaríme domäkka. Hotovú polievku dochutíme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou, prípadne čerstvým kôprom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus