Polievka z Podlysca

  autor   2059x

Suroviny:

500 g držiek
40 g údenej slaniny
mrkva
cibuľa
20 g múky
40 g masti
zelená petržlenová (alebo zelerová vňať)
soľ.

Postup:

Očistené držky varíme. Počas varenia vodu trikrát vymeníme. Úenú slaninu nakrájame na drobné kocky, ktoré rozškvaríme s masťou. Ku slanine pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a mierne opražíme. Potom pridáme vývar z držiek, osolíme a povaríme. Nakoniec pridáme na zahustenie malé množstvo múky. Nakrájané držky a uvarenú a nakrájanú zeleninu dáme do vývaru a spolu varíme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus