Polievka z teľacieho mäsa - ragú

  autor   2317x

Suroviny:

250 g teľacieho mäsa
100 ml mlieka
1 žĺtok
1 karfiol
50 g vylúpaného hrášku
1 malá cibuľa
20 g hladkej múky
20 g masti
mletý muškátový kvet
zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Celé mäso vložíme do osolenej vody, pridáme cibuľu a uvaríme domäkka. Z masti a múky pripravíme zápražku, trocha ju rozriedime vychladnutým vývarom, precedíme, vlejeme do polievky a premiešame. Pridáme na ružičky rozobratý karfiol, hrášok a dovaríme. Krátko pred dovarením primiešame žĺtok rozšľahaný v mlieku. Mäso z polievky vyberieme, nakrájame nadrobno a vložíme naspäť do polievky. Nakoniec dochutíme mletým muškátovým kvetom a zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus