Polnočná gulášová polievka

  autor   2798x

Suroviny:

400 g paradajok
150 g šampiňónov
2 póry
150 g masla
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 malá konzerva bielej fazule
majorán
kajenské korenie. Vývar: 750 g hovädzieho mäsa na guláš
100 g slaniny
30 g masla
150 g sušených húb
250 ml červeného vína
3 polievkové lyžice suchého scherry
1 veľká cibuľa
1000 ml mäsového vývaru (instant)
250 ml horúcej vody
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Sušené huby prepláchneme horúcou vodou, dáme do misy, zalejeme vodou, pridáme sherry a necháme na 30 minút napučať. Mäso na guláš umyjeme, utrieme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na malé kúsky. Očistenú cibuľu umyjeme a nakrájame. Vo veľkom hrnci rozpustíme maslo, pridáme slaninu a opražíme. Slaninu vyberieme z hrnca a dáme do misy. Mäso opražíme po častiach. Pridáme cibuľu a krátko spolu popražíme. Pridáme slaninu rozriedenú vínom a s pripraveným vývarom. Namočené huby pridáme aj s tekutinou, v ktorej sa močili. Prikryté varíme na minime asi 1 a pol hodiny. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Paradajky ponoríme na desať minút do vriacej vody, olúpeme, vyberieme jadrovník a nakrájame. Umyté šampiňóny očistíme a nakrájame na štvrtinky. Umytý pór nakrájame na kolieska a opražíme na masle spolu so šampiňónmi. Pridáme paradajkový pretlak, podlejeme červeným vínom a dusíme asi 5 minút. Fazuľu zlejeme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Paradajky, šampiňóny, fazuľu, pór a majorán pridáme do hrnca k polievke a všetko necháme vrieť ešte 10 minút. Ochutíme soľou a kajenským korením.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus