Polnočná pečienka

  autor   3718x

Suroviny:

400 g bravčovej pečene
4 lyžice bravčovej masti
1 cibuľa
majoránka
4 lyžice strúhaného syra (oštiepok)
8 zemiakových placiek
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Upravenú bravčovú pečeň osušíme a nakrájame na rovnomerné rezance. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na masti. Pridáme pripravenú pečeň, okoreníme a rýchle opečieme. Mierne podlejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a dusíme do polomäkka. Hotovú pečienku dochutíme v prstoch rozdrveným majoránom. Pripravíme väčšie zemiakové placky a rozdelíme na ne pečienku. Každú preložíme napoly a posypeme strúhaným syrom. Posolíme až pred podávaním.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus