Pór s bylinkovou omáčkou

  autor   2139x

Suroviny:

2000 g póru
30 g masla (margarínu)
250 ml mäsového vývaru (instant)
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 160 ml smotany na šľahanie
40 g masla
250 ml suchého bieleho vína
3 až 4 lyžice maizeny
160 ml mäsového vývaru
2 cibule
trochu cukru
1 viazanička petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Pór očistíme a umyjeme. Povaríme 1 minútu vo vriacej a osolenej vode. Zlejeme a opláchneme studenou vodou. Necháme odkvapkať. Na panvici rozpustíme maslo a pór na ňom vcelku opražíme. Podlejeme mäsovým vývarom (prípadne vodou) a zakryjeme. Dusíme 10 až 15 minút. Cibuľu olúpeme, nadrobno nakrájame a upražíme na masle dozlata. Prilejeme víno, vývar a smotanu na šľahanie. Necháme prevrieť, zahustíme maizenou, ktorú sme premiešali s trochou studenej vody. Dochutíme soľou a korením. Petržlenovú vňať nadrobno nakrájame a vmiešame do hotovej omáčky. Podávame podliate omáčkou s varenými zemiakmi s maslom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus