Pórová kaša

  autor   2233x

Suroviny:

400 g póru
60 g ementálu
100 ml mlieka
1 lyžica masti
30 g hladkej múky
2 žĺtky
1 lyžica nasekaného kôpru
mletá rasca
soľ.

Postup:

Očistený pór uvaríme v osolenej vode spolu s mletou rascou. Precedíme, pretrieme cez sito a rozmiešame s mliekom. Z masti a múky pripravíme zápražku. Rozriedime ju trochou studenej vody, povaríme a pridáme k póru. Krátko povaríme. Potom pridáme rozšľahané žĺtky, nasekaný kôpor a nastrúhaný eidam.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus