Pôžitkárske kotlety

  autor   2194x

Suroviny:

4 bravčové kotlety po 200 g
100 g varenej šunky
150 g nastrúhaného parmezánu
250 ml bieleho vína
1 konzerva olúpaných paradajok
1 konzerva zeleného hrášku
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
pol šálky múky
pol šálky olivového oleja
250 ml mäsového vývaru
zväzok oregana
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
trochu cukru
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Kotlety osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. Olej rozpálime na panvici a mäso v ňom krátko opečieme zo všetkých strán. Pridáme nasekanú cibuľu a krátko opražíme. Prilejeme biele víno a mäsový vývar. Olúpané paradajky aj s nálevom prepasírujeme cez sito k mäsu. Pridáme nasekaný cesnak a nasekané oregano. Prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 40 minút. Nakoniec pridáme šunku nakrájanú na tenké prúžky a odkvapkaný hrášok. Zohrejeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom a ochutíme cukrom. Kotlety upravíme na taniere, polejeme omáčkou a posypeme nastrúhaným parmezánom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus