Pravé talianske gnocchi-zemiakové

  autor   6204x

Suroviny:

1 kg zemiakov
100 g masla
300 g polohrubej múky
hrsť postrúhaného parmezánu
soľ
muškátový orech

Postup:

Tento recept mám od talianskeho šéfkuchára. Zemiaky uvaríme v šupke pričom dávame pozor aby sa nerozvarili. Ešte teplé ich ošúpeme a dvakrát pretlačíme, aby v nich neboli hrudky. Medzitým necháme rozprustiť maslo, ktoré zamiešame so žĺtkami a vylejeme do zemiakov. Žĺtka by mali mať izbovú teplotu. Pridáme soľ, muškátový orech a hrsť parmezánu. Túto zmes zľahka zmiešame a postupne podľa potreby pridávame múku. Cesto spracujeme rukami len jemne, aby gnocchi neboli potom gumové a tiež nepridávame zbytočne veľa múky. Cesto posypeme múkou, rozdelíme na tretiny, každú rozvaľkáme asi na 1cm hrúbku.Nožíkom oddeľujeme tenké pásiky a vidličkou z nich krájame kocočky. Gnocchi dáme do vriacej osolenej vody a vyberáme, keď vyplávajú na povrch. Na pekáči pokvapkáme trochou olivového oleja, aby sa nelepili. Podávame so syrovou omáčkou alebo ragu. Dobrú chuť!

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus