Pražná ryža Yang Chow

  autor   2041x

Suroviny:

450 g suchej uvarenej ryž
100 g nasekaného vareného mäsa (bravčového
jahňacieho
hovädzieho)
100 g uvarených
olúpaných a nasekaných kreviet
1 ušľahané vajce
50 g vylúpaného zeleného hrášku
2 nasekané jarné cibuľky
3 lyžice oleja na pražnie
1 čajová lyžička Glutasolu (nie je nevyhnutný)
soľ.

Postup:

Vo woku rozpálime 1 lyžicu oleja. Vyšľahané vajce upražíme, až stuhne a nakrájame ho na malé kúsky. Vajce vyberieme, prilejeme zvyšujúci olej a pridáme mäso, krevety, hrášok, cibuľku a pražíme asi 2 minúty. Pridáme varenú ryžu, posypeme soľou a Glutasolom. Pražíme asi 3 minúty. Primiešame upražné vajce a podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus