Pražná ryža

  autor   3027x

Suroviny:

450 g dlhozrnnej ryž (alebo ryž Patna)
štvrť čajovej lyžičky Glutasolu
2 lyžice oleja
soľ.

Postup:

Ryžu umyjeme v 5 dávkach chladnej vody. Necháme ju odkvapkať a nasypeme na veľkú panvicu. Pridáme toľko studenej vody, aby siahala 2.5 cm nad povrch ryž. Uvedieme ju do varu, raz zamiešame a znížime teplotu tak, aby sa pomaly varila na miernom plameni. Prikryjeme a zvoľna varíme asi 7 minút, až sa voda úplne vsiakne a ryža je sypká, nadýchaná a len natoľko priľnavá, aby sa dala naberať jedacími paličkami. (Ak treba povaríme ju o niečo dlhšie.) Ryžu rozložíme na podnos a necháme vychladnúť. Posypeme ju Glutasolom. Vo veľkej panvici na vyprážanie rozpálime olej a ryžu naň nasypeme. Za stáleho miešania ju pražíme asi 2 minúty. Podľa chuti ju osolíme, miešame a pražíme ešte ďalšie 2 minúty.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus