Pražné hovädzie mäso s jarnými cibuľkami

  autor   1836x

Suroviny:

450 g hovädzieho filé nakrájaného na rezance dlhé 2.5 cm. Marináda: 1 bielok
1 lyžica kukuričného škrobu
1 čajová lyžička jedlej sódy
1 lyžica oleja. Koreniny a pochutiny: 1 čajová lyžička vína Šao-sing
1 malá cibuľka olúpaná a nakrájaná na hrubšie kolieska
2 jarné cibuľky rozkrojené po dĺžke
2 póry - iba biela časť
nakrájané na kúsky dlhé 4 cm
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička Glutasolu
1 čajová lyžička sójového oleja
olej na oprážanie
pol čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli.

Postup:

Marinovacie prísady zmiešame s mäsovými rezancami. Necháme asi 20 minút marinovať. V malej miske zmiešame všetky koreniace prísady. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a vložíme doň hovädzie mäso. Znížime teplotu a za stáleho miešania oprážame asi 5 minút. Mäso vyberieme a olej uschováme na ďalšie použitie. Zohrejeme wok, pridáme 2 lyžice čerstvého oleja a cibuľu s pórom pražíme a miešame asi 2 minúty. Pridáme koreniacu zmes a hovädzie mäso, miešame a pražíme asi 2 minúty. Povrch pokvapkáme sezamovým olejom a dobre premiešame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus