Pražné ryžové rezance

  autor   6220x

Suroviny:

450 g ryžových rezancov
100 g uvareného kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky)
50 g olúpaných kreviet
50 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky)
2 nasekané listové stopky zeleru
50 g nasekaného póru
2 jarné cibuľky (nakrájané nadrobno)
2 lyžice sójovej omáčky
3 lyžice oleja
4 lyžice vývaru.

Postup:

Ryžové rezance namočíme na asi 10 minút do horúcej vody. Necháme ich dobre odkvapkať. Vo woku rozpálime polovicu oleja. Pridáme kuracie mäso, krevety, bambusové výhonky, zeler, pór a jarnú cibuľku a za stáleho miešania oprážame asi 3 minúty. Prilejeme vývar, podľa chuti ho osolíme a okoreníme. Pomaly varíme asi 2 minúty na miernom plameni, potom kurča a zeleninu osušíme. Rozpálime zvyšujúci olej, vložíme doň ryžové rezance, miešame a pražíme asi 1 minút. Pridáme sójovú omáčku a vmiešame kuracie mäso so zeleninovou zmesou. Spoločne povaríme asi 3 minúty. Ihneď podávame. Ku kurčaťu možno pridať varené krevety.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus