Pražné sekané kuracie mäso na kapuste

  autor   2317x

Suroviny:

450 g vykostených (nadrobno nasekaných kuracích pÅ•s)
6 húb (nakrájaných na plátky)
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
450 g čínskej bielej kapusty (nakrájanej na kúsky veľké 2.5 cm)
štipka jedlej sódy
1 lyžica kukuričného škrobu
1 cibuľa (olúpaná a nahrubo nasekaná)
štvrť čajovej lyžičky sezamového oleja
1 lyžica oleja
štipka Glutasolu (môžme vynechať)
2 lyžice oleja
pol čajovej lyžičky octu
pol čajovej lyžičky cukru
1 lyžica vody
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (olúpaného a nakrájaného na tenké plátky)
štvrť čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 čajová lyžička svetlej sójovej omáčky
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
štvrť čajovej lyžičky sezamového oleja
3 lyžice kuracieho vývaru
1 čajová lyžička Glutasolu (nie je nevyhnutný).

Postup:

Kapustu umyjeme a sparíme vriacou vodou so štipkou jedlej sódy. Necháme ju dobre odkvapkať. Zmiešame koreniace prísady. Rozohrejeme wok a nalejeme doň olej. Cibuľu, ďumbier, huby a kurča pražíme asi 3 minúty. Prilejeme vývar a povaríme asi 5 minút. Zmiešame dokopy prísady do omáčky a nalejeme ich na kurča. Povaríme asi 2 minúty. Ihneď podávame.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus