Pražnica s jahodami

  autor   2254x

Suroviny:

7 vajec
40 lesných jahôd
2 lyžice sladkej smotany
trochu masla
2 lyžice rumu
vanilka
pomarančová kôra
2 lyžice kryštálového cukru
soľ.

Postup:

Vyberieme 20 pekných jahôd. Každý plod rozdelíme na 4 časti, uložíme do misky s cukrom, pomarančovou kôrou, 2 lyžicami rumu a dáme do chladničky. Ostatné jahody prelisujeme cez sito, posypeme cukrom a v inej šálke uložíme do chladničky. Do ďalšej misky vlejeme vajcia, pridáme kryštálový cukor, surovú sladkú smotanu, trochu masla, soli a rozhabarkujeme. Na panvici zohrejeme maslo, pridáme ušľahané vajcia a vidličkou pomiešame. Keď sa pražnica začne oddeľovať od panvice, podvihneme ju a naplníme nakrájanými jahodami. Pražnicu rýchlo prenesieme na podlhovastú misu, pekne ju sformujeme, posypeme cukrom, vanilkou a pomarančovou kôrou, uhladíme rozpálenou žleznou lopatkou alebo širokým nožom, aby vznikla glazúra, a obložíme jahodovou kašou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus