Pražnica s mletým mäsom a zeleninou

  autor   2076x

Suroviny:

50 g mletého vareného kuracieho mäsa
75 g mletého vareného bravčového (alebo hovädzieho) mäsa
4 ušľahané vajcia
50 g sušených húb namočených a nakrájaných na plátky
50 g čerstvých mladých húb nakrájaných na plátky
1 huba Judášovo ucho povarená asi 3 minúty vo vode a nakrájaná na tenké plátky
2 nasekané jarné cibuľky
170 g čínskej bielej kapusty
brokolice alebo zelenej kapusty nakrájanej na kúsky
2 nasekané chilli papričky
2 nasekané halúzky čínskeho petržlenu
štvrť čajovej lyžičky sójovej omáčky
4 lyžice oleja
štipka Glutasolu (môžme vynechať)
soľ.

Postup:

Kuracie a bravčové mäso dáme do misy spoločne so soľou a sójovou omáčkou. Necháme v pokoji asi 10 minút. Rozohrejeme panvicu a pridáme 2 lyžice oleja. Pridáme ušľahané vajcia a za stáleho miešania ich pražíme asi 3 minúty, až pripomínajú pražnicu. Odstavíme ich nabok. Znovu rozohrejeme panvicu a nalejeme zvyšujúci olej. Cibuľu a mäso oprážame asi 2 minúty. Vyberieme ich z panvice a odložíme nabok. Kapustu a chilli papričky pražíme vo woku za stáleho miešania asi 2 minúty. Prikryjeme ich a mierne povaríme vo vlastnej šťave, až zmäknú. Ku kapuste dáme naspäť mäso, huby a vajcia, pridáme petržlen a Glutasol. Miešame a pražíme asi 2 minúty. Podávame so sójovou omáčkou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus