Pražnica s údeným sleďom

  autor   2087x

Postup:

Do hlinenej šálky vlejeme 75 g trochu roztopeného masla. Vyšľaháme vidličkou, pridáme 3 žĺtky a zmes speníme. Do spenenej masy pridáme 2 čajové lyžičky múky, soľ, korenie, muškátový orech. Nakoniec pridáme 3 ušľahané bielky a 4 očistené údené slede zbavené kož a kostí. Ak sú slede veľké, môžme ich nakrájať na kúsky. Dno širokej panvice vymastíme maslom a vlejeme pripravenú masu. Pražnicu pečieme na miernom plameni, občas ju vidličkou poprepichujeme. Potrieme vajcom, preložíme na misu a posypeme nadrobno nakrájanou zelenou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus