Pražnica so zelenou vňaťou

  autor   2035x

Suroviny:

2 vajcia
2 lyžice masla
1 lyžica zelenej vňate
korenie
soľ.

Postup:

Vajcia rozbijeme do misky, podľa chuti osolíme a okoreníme, posypeme nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Na panvici zohrejeme maslo, vlejeme vajcia a pečieme. Keď pražnica mierne stuhne, tenkým nožom nadvihneme stuhnutý spodok. Hustú pražnicu sformujeme do tvaru piroha a dočervena opečieme. Upečenú pražnicu nožom oddelíme od panvice a odstavíme. Pražnicu preložíme na misu, na ktorej budeme jedlo podávať tak, ž panvicu prikryjeme misou a obrátime ju hore dnom. Podávame horúcu posypanú nadrobno nakrájanou zelenou vňaťou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus