Pražný sójový syr s hubami

  autor   2118x

Suroviny:

220 g nakrájaných húb na plátky. Koreniny a pochutiny: 50 g nadrobno nasekanej varenej šunky
1 lyžica ryžového vína alebo suchého sherry
4 plátky sójového syra tofu
nakrájaného na malé kocky
4 sušené čínske huby
namočené a nakrájané na plátky
220 g listov horčice alebo špenátu nakrájaných na kúsky dlhé 7 cm
2 nasekané jarné cibuľky
štipka jedlej sódy
2 čajové lyžičky cukru
2 cm čerstvého koreňa ďumbieru
olúpaného a nakrájaného na kúsky
pol čajovej lyžičky soli. Omáčka: 1 lyžica omáčky z ustríc
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
1 lyžica kukuričného škrobu
4 lyžice vývaru alebo vody
mleté čierne korenie.

Postup:

Čerstvé huby namočíme na asi 1 minútu do vody. Huby vytlačíme a vodu vylejeme. Zmiešame koreniace prísady dohromady a asi 6 minút huby marinujeme. Marinádu zlejeme. Uvedieme do varu 1300 ml vody a pridáme jedlú sódu a soľ. Zeleninu namočíme na asi 2 minúty, potom ju osušíme a vodu zlejeme. Sójový syr posypeme s pol čajovou lyžičkou soli a opražíme ho v horúcom oleji dozlata a odložíme nabok. Vo woku rozpálime 2 lyžice oleja a za stáleho miešania pražíme ďumbier, cibuľku a šunku asi 3 minúty. Do woku vrátime huby a zmiešame ich so ďumbierom, cibuľkami a šunkou. Pridáme premiešané prísady do omáčky a uvedieme ich do varu. Pridáme sójový tvaroh a zvoľna varíme na miernom plameni, dokiaľ omáčka nezhustne. Zeleninu naukladáme na misu a zalejeme ju omáčkou. Posypeme mletým čiernym korením.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus