Pražské rybie filé

  autor   5032x

Suroviny:

750 g mrazeného rybieho filé
125 g pokrmového tuku
75 g hladkej múky
125 g strúhanky
1 vajce
100 ml mlieka
20 ml bieleho vína
zelená petržlenová vňať
citrón
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Rybie filé nakrájame na porcie, osolíme, pokoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, potom poukladáme do kameninovej nádoby, pričom každú porciu pokvapkáme citrónom a vínom. V tejto marináde necháme filé 12 hodín odležať. Takto pripravené a preležané filé obalíme v múke a vo vajciach, ktoré sme rozšľahali s mliekom, v strúhanke a vyprážame na rozpálenom tuku po oboch stranách dočervena.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus