Prekladaná kapusta

  autor   3027x

Suroviny:

500 g bravčového mäsa
údená klobása
500 g kyslej kapusty
100 g údenej slaniny
400 ml smotany
250 g ryž
cibuľa
5 až 6 lyžíc masti.

Postup:

Kyslú kapustu s cibuľou dusíme na masti. Mäso pomelieme a udusíme na masti s cibuľou. Ryžu tiež udusíme. Potom dáme do nádoby po vrstvách najprv údenú slaninu nakrájanú na plátky, na to vrstvu kapusty, potom mäso pomiešané s ryžou a údenú klobásu nakrájanú na tenké kolieska. Polejeme smotanou, zase dáme vrstvu kyslej kapusty, mäso, ryžu atď. Navrch dáme kyslú kapustu a polejeme smotanou. Dáme do rúry a asi pol hodiny necháme piecť pri miernej teplote.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus