Princova torta

  autor   3573x

Suroviny:

7 vajec
60 g masla
120 g hladkej múky
170 g práškového cukru
trocha soli. Plnka: 2 žĺtky
250 g masla
500 ml sladkého mlieka
1 balíček vanilkového pudingu
50 g kakaa
100 g práškového cukru
trocha soli. Na ozdobenie: Citrónová alebo pomarančová poleva
kandizované ovocie.

Postup:

Plech vyložíme pergamenovým papierom, položíme naň okrúhlu tortovú formu a podľa nej si nakreslíme kruh. Bielky oddelíme od žĺtkov, múku preosejeme a maslo necháme zmäknúť. Žĺtky s trochou soli, lyžicou vody, polovicou práškového cukru a zmäknutým maslom ušľaháme v mixéri na krém. Bielky ušľaháme so zvyškom cukru na tuhý sneh. Do žĺtkového krému zľahka zamiešame tuhý sneh z bielkov, súčasne s preosiatou múkou. Časť cesta natrieme pomocou namočenej lyžice na vyznačený kruh na pergamenovom papieri a vložíme do vyhriatej rúry na asi 5 až 6 minút. Upečený tortový kruh opatrne stiahneme z papiera, nanesieme naň ďalšiu časť pripraveného cesta a upečieme. Postup opakujeme, až kým nespotrebujeme všetko cesto. Upečené diely necháme vychladnúť, pospájame plnkou a zaťažíme. Povrch torty polejeme citrónovou alebo pomarančovou polevou a ozdobíme rozličným kandizovaným ovocím. Plnka: V mlieku rozmiešame pudingový prášok, žĺtky, soľ a chvíľu povaríme. Potom primiešame kakao a necháme vychladnúť. Do vychladnutej zmesi pridáme maslo vyšľahané v šľahači a všetko spolu prešľaháme.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus