Prírodné teľacie rezne na smotane

  autor   1923x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
100 ml dezertného vína
200 ml kyslej smotany
2 lyžice sterilizovaného hrášku
1 zeleninová paprika
40 g tuku
vývar z kostí
citrónová šťava
nadrobno nakrájaná zelená petržlenová vňať
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Pridáme zelenú papriku bez jadrovníka nakrájanú na rezance, podlejeme vývarom z kostí a udusíme domäkka. Keď je mäso mäkké, šťavu vydusíme na tuk, zalejeme vínom a zohrejeme. Potom primiešame smotanu, hrášok a petržlenovú vňať. Podávame s kysnutou knedľou alebo dusenou ryžou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus