Prírodné teľacie rezne s horčicou

  autor   2107x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
2 lyžice dezertného červeného vína
1 čajová lyžička horčice
30 g hladkej múky
40 g tuku
vývar z kostí
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme a kraje narežme, aby sa mäso počas prípravy neskrútilo. Osolíme, okoreníme, potrieme horčicou, opražíme v rozpálenom tuku, podlejeme vývarom z kostí a udusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, zalejeme trochou chladného vývaru, premiešame a povaríme. Dáme naspäť mäso, pokvapkáme vínom a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus