Prírodné teľacie rezne so šampiňónovými

  autor   1843x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna
50 g šampiňónov
50 g šunky
4 vajcia
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
2 lyžice paradajkového pretlaku
40 g tuku
2 lyžice oleja
vývar z kostí
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso umyjeme, nakrájame na rezne a naklepeme. Okraje narežme, osolíme, okoreníme a opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Pokvapkáme vývarom z kostí a domäkka udusíme. Osobitne opražíme na oleji nakrájané očistené šampiňóny a na tenké plátky narezanú šunku. Zmes rozdelíme na 4 časti, každú zalejeme rozšľahaným vajcom a upražíme omeletu. Na každú dáme 1 rezeň, pokvapkáme kyslou smotanou a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s hranolkami a zeleninovou oblohou.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus