Prírodné teľacie rezne zapečené s cibuľou

  autor   2114x

Suroviny:

400 g teľacieho mäsa zo stehna (alebo karé bez kostí)
100 g údeného syra
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
1 lyžica kečupu
4 cibule
40 g tuku
1 lyžica masti na vymastenie misy
vývar z kostí
oregano
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Mäso nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozpálenom tuku z oboch strán. Cibuľu nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme masťou, pridáme časť nakrájanej cibule a opečené rezne. Navrch dáme kolieska cibule, podlejeme vývarom a zakryjeme. Dusíme vo vyhriatej rúre domäkka. Potom odokryjeme, šťavu vydusíme na tuk, posypeme nastrúhaným údeným syrom a zapečieme. Potom pokvapkáme smotanou a kečupom, dochutíme oreganom a ešte chvíľu zapekáme. Podávame s opekanými zemiakmi.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus