Pštrosia pečeňová nátierka

  autor   2573x

Suroviny:

1 pohár nasekanej pštrosej pečene
3 plátky údenej slaniny
2 čajové lyžičky masla
štipka tymiánu
1 bobkový list
3 lyžice Weinbrand alebo Sherry
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Slaninu opečieme na panvici bez tuku. Slaninu vyberieme a na tej istej panvici opečieme pečeň na miernom plameni. Pridáme tymián, bobkový list, korenie, soľ a ďalej pečieme 3 až 4 minúty. Vmiešame Weinbrand alebo Sherry, vyberieme bobkový list a rozotrieme na kašovitú hmotu. Naplníme malé namastené paštétové formičky a pokvapkáme rozpusteným maslom. Paštétu dáme do chladničky až do úplného vychladnutia. Podávame ako predjedlo s celozrnným chlebom.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus