Pštrosia sviečková

  autor   4047x

Suroviny:

1000 g pštrosieho mäsa zo stehna (filet)
100 g údenej slaniny nakrájanej na kocky
250 ml vody
kocka masoxu
4 lyžice oleja
3 lyžice červeného vína
3 lyžice múky
mletá paprika
mleté čierne korenie
soľ. Marináda: 500 ml červeného vína
250 ml octu
2 nakrájané cibule
2 nakrájané mrkvy
4 strúčiky rozotretého cesnaku
1 čajová lyžička papriky
1 bobkový list
mleté klinčeky
mletý muškátový oriešok
majorán
korenie
soľ.

Postup:

Z vyššie uvedených prísad pripravíme marinádu a vložíme do nej mäso vcelku do primerane veľkej nádoby tak, aby bolo celé ponorené. Necháme odležať v uzavretej nádobe v chladničke 2 až 3 dni. Potom vyberieme a pomocou sita oddelíme pevné časti od tekutých. Vyberieme bobkový list. V hrnci rozpálime olej a pri vyššej teplote opečieme marinované mäso. Pridáme čierne korenie a soľ. Opečené mäso vyberieme a v zbytkovej šťave opečieme slaninu. Pridáme pevné časti marinády a po 5 minútach zalejeme tekutou časťou marinády a vodou. Opäť dáme do hrnca mäso a 1 až 1.5 hod. dusíme domäkka pri miernej teplote. Mäso opäť vyberieme, omáčku zahustíme múkou a pridáme kocku masoxu.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus