Pstruh na ochridský spôsob

  autor   5792x

Suroviny:

4 pstruhy
200 ml bieleho vína
100 g ryž
2 zelené papriky
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
1 viazanička petržlenovej vňate
2 zelerové listy
1 lyžica múky
olej
mleté čierne korenie
soľ.

Postup:

Na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, petržlenovú a zelerovú vňať. Pridáme papriku nakrájanú na kocky a spolu dusíme, pričom zeleninu občas podlejeme vínom. K podusenej zelenine primiešame ryžu uvarenú v osolenej vode a podľa chuti osolíme a okoreníme. Pstruhy očistíme, umyjeme a osušíme. Potom ich naplníme pripravenou zmesou a zašijeme. Plnené pstruhy obalíme v múke a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Pred podávaním ich posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a obložíme plátkami citróna.

Máte obrázky alebo video z prípravy jedla ? Pošlite mi ich emailom a rád ich pridám k receptu. Súbory posielajte na recepty@dct.sk.

Android app on Google Play
comments powered by Disqus